ОБЩА ЗДРАВНА ГРАМОТНОСТ

ВИДОВЕ ХРАНИ.doc (22,5 kB)
СУПЕРХРАНИ.doc (24 kB)
http://www.youtube.com/watch?v=AF6dWzF1sIc&feature=player_embedded

http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2011/12/blog-post_5126.html

9 строго секретни тайни за водораслите на Аквасорс.doc (158,5 kB)
ДХ за АС.doc (31 kB)
http://vbox7.com/play:880cfbc6db

http://www.youtube.com/watch?v=ZXFrnOXEbwo&feature=related

С всеки изминал ден в работата ми с любимите ми продукти на АкваСорс се убеждавам в необходимостта от обща здравна грамотност за всеки, узрял за идеята. Темата, както и всичко за човешкото здраве, е спорна, неизчерпаема и огроооомна! Разбира се, аз ще се опитам да съм максимално кратка:) Има няколко основни факта, около които, предлагам, винаги да правите собствените си логически разсъждения при вземане на решение по някакво предложение за здравето:

1. Човекът е неотделима част от Природата и всеки от нас пребивава единствено и само в собственото си тяло докато сме тук, на Земята. Следователно дали тялото му е обгрижван храм на здравето или затвор от болка е лична отговорност!

2. Човешкото тяло е живо, изградено основно от вода. Следователно пиенето на вода е неотделима част от дневния режим и количеството е 2литра. Без уговорки:) Следователно храната, която поставяме в своето тяло, е нормално да бъде поне в 70-80% жива, т.е. сурови плодове, зеленчуци и ядки. Следователно след бомбардировката на всеки 15 минути от ТВ екраните със съмнителни реклами на какви ли не безотговорно разпространявани билкови смеси под името хранителни добавки, да не говорим за ваксините!!!, си правите избора спрямо живото природно тяло, в което единствено живеете! И не забравяте, че всичко, третирано даже само температурно над 42 градуса по Целзий, вече е мъртво!

3. Човешкото тяло е на върха на хранителната верига /висши бозайници сме, нали помним:)/ на планетата на водораслите Земя /водораслите са основната биомаса тук, ако някой е забравил:)/. Следователно нашите тела имат ежедневна нужда от живи храни от всяка една от големите групи - водорасли, растения, животни. В този ред на количества:))))  Следователно всяка храна или напитка със съдържание на "овкусители, ароматизатори, консерванти, оцветители, Е..., всякакви глутамати, аспартам" и пр. синтетика /производни от нефт/ е противоестествена  и отровна за тялото, вж т.1 и 2! Да не се сбъркате с "растителния" и знам ли как наречен маргарин!!! Разбрахме се, че при избора се придържате към естествения природен вид на всяко нещо, което вкарвате в тялото, с минимална човешка намеса и преработка :)

4. Човешкото тяло е материя /биохимия и механика:)/ и енергия. Е, това е по-ново, но смятам всеки ще се съгласи, че когато една става е извадена, няма значение нито как мислим, нито какво ядем, тя трябва да се намести:). Следователно тялото има нужда освен от качествена вода /2литра:)/ и максимално жива качествена храна /да отдава, а не да поглъща енергия:)/, и от движение. Следователно материя и енергия не са за противопоставяне, а за употреба в баланс и хармония:) - положителното мислене и смехът са също задължителни за доброто здраве /обикновено чудесно се съчетават с живите храни и движението:)))/. Не пропускайте след положителното мислене да извършите и адекватните действия, моля:)!

5. Като материя /нали си спомнихме, че сме висш клас бозайници:)/, и тялото, както всяка наша материална придобивка, има нужда от труд, време и пари - грижи за поддръжката му. От личен опит - "икономиите" по отношение на тялото и поддръжката му обикновено водят до преразход и на пари, и на време, и на труд! За болката и чувството на безпомощност всички знаем! НО всичко си е въпрос на личен избор и отговорност - вж. т.1:))) ооох, току-що ме подсетиха от ТВ за другата любима дума СТРЕС:))) Удобно са сменени местата на причина и повод! Стресът е естествена част от живия живот - факт:)! Причината за възникване на проблемите е системен клетъчен глад и натравяне и последващото слизане в нивата здраве надолу, надолу, та до критичния минимум!!! И тогава изведнъж стресът става виновен, защото тялото вече не може, няма накъде да се огъне надолу и да отработи стреса, защото дотук не се е връщало нагоре по стълбицата на здравето. Та със суперхраните се повдигат нивата здраве на всяко човешко тяло, то само си го прави и тогава стресът си минава, научаваме си поредния житейски урок и продължаваме към следващия без отключване на здравословни проблеми и страхотии!

6. Профилактика на здравето на тялото не е само ходене еднократно за годината на преглед  /за да видим какво има вътре:)/ и дали ни няма вече нещо/какъв абсурд!!!!/, а ежедневна грижа /като зареждането на колата с качествено гориво и масло:)/. Ако не ви харесва резултатът, ТРЯБВА да смените действието/Айнщайн/! Правенето на преглед веднъж годишно /абе, ако ви е интересно, заничайте да видите какво има вътре/, няма да ви промени резултата!!! Профилактика е ежедневната грижа за здравето! Мъничките ежедневни неща, които с любов си доставяме или с безхаберие недоглеждаме /Боли ме, но не му обръщам внимание! - сигурно сте чували такива горди думи:(/, с които сме свикнали и, които оправдаваме с навик /например "не мога да пия вода"!!!/. За да получим желания резултат, сменяме точно тези мънички ежедневни действия! / става лесно, когато сменим стария навик:)))/ Другото е оправдания и означава, че просто човекът си харесва сегашното състояние, което пак е т.1 и той си е прав, и в това лошо няма щом е неговият си личен избор!

7. Всяко човешко тяло е уникално и различно въпреки че са ни набивали години как това е нормално пък онова ненормално /и кръвно, и ниво на това и на онова/. Обаче си има една основна схема на изграждане и поддръжка, която е елементарна и затова приложима за всички и без странични действия и опасност от предозиране, но пък като не е в баланс, бавно, но постоянно и сигурно, тялото се разболява. Затова и съвременната фармацевтика и хранително-вкусова промишленост ни атакуват точно там! Базата на здравето е в червата - пробиотици! Ако са ви ги избили, никакво положително мислене или движение не може да помогне напълно, ще закрепите положението, но огнището си тлее /и хоп стресът виновен!/. Като се наваксат и размножат пробиотиците, остава само да поддържате тялото с ежедневни дози суперхрани /вижте статията по-долу/, различни за всяко тяло, ще си намерите вашата доза:)/вж т.1:)/.  Малките ежедневни  дози дива и жива храна на клетъчно ниво дават на всяко тяло, мозък и дух шанса да се справят с всяко, изникнало по пътя им предизвикателство. Е, всичко това са думи, ще трябва сами да проверите:)

Ами стига толкова засега основни изходни положения! Ехе, с тези да се съобразим в динамичния ни свят:) Който обаче се интересува от повече, тук прилагам статии и линкове към предавания по темата. Може, разбира се, да търси инфо в мрежата, а може и да ми пише с конкретни въпроси и да му пратя целенасочена инфо:) Пак вж т.1 - личен избор и отговорност:) До скоро:)