ТЯХНО ВЕЛИЧЕСТВО ЕНЗИМИТЕ!!!!

01.05.2013 12:26
ТЯХНО ВЕЛИЧЕСТВО - ЕНЗИМИТЕ!

Нито протеините, нито въглехидратите, нито мазнините, нито витамините, нито минералите "работят". Това, което работи в нашето тяло и прави живота възможен, са ТЯХНО ВЕЛИЧЕСТВО - ЕНЗИМИТЕ! Те са "фонтанът на живота" - без тях нишестето се вкисва, протеините гният, а мазнините гранясват. И оттам започват всичките проблеми. Затова д-р Папазова казва, колкото и страшно да звучи: "Смъртта ни дебне от червата". Храним се поне 2-3 пъти на ден, това са над 1000 хранения на година, вкарваме всякакви храни, все по-мъртви и все по-преработени. Но ензими не внасяме в нашето тяло, и там е проблемът! Тялото ни старее и боледува като отплата за изчерпване на вродения ни ензимен запас, който не подновяваме. От ензимния ни запас зависи и генетичният потенциал на всеки човек - според някои лекари, генетичните болести са свързани именно с ензимния запас, който наследяваме от своите родители.  Здравето и младостта ни зависят отново от запаса на ензимите в нашето тяло - колкото повече внасяме ензими с храната си, толкова по-дълго време ще бъдем здрави и млади. Освен това, грижейки се за ензимния си запас, ние осигуряваме добър такъв и за нашето поколение, което определя и неговата жизнеспособност, и оползотворяването на генетичния потенциал.

Ензимите са последното чудо на природата, внедрено в нашето тяло. Можем да обновим своите жизнени запаси чрез тях и е толкова просто и достъпно. Ако човек взима ензими винаги преди хранене, ще бъде в много добро здраве и пълен с енергия, супер физическа форма, ще стопи тлъстините около ханша и ще увеличи половото си влечение, ще се чувства по-леко след хранене и умствените му процеси ще бъдат по-плодотворни. Това е защото ТЕ отговарят за всяка реакция в нашия организъм, всеки момент в тялото ни работят милиони ензими. Дишането, мигането, храненето, мисленето, зарастване на рани, дори убиването на нападатели – бактерии, вируси или ракови клетки, всичко се катализира от тях.

Видовете ензими са три: храносмилателни и метаболитни/които нашето тяло произвежда/ и хранителни/постъпващи с храната/. Съвременната храна е бедна на ензими, почти лишена: ние първо я убиваме и след това я готвим, а ензимите умират при температура над 48градуса. И тъй като не внасяме ензими с храната си, нашето тяло трябва само да си произведе - от стените на стомаха, панкреаса, черния дроб и някои други органи. Когато храносмилателните ензими не достигат, тогава се включват и метаболитните, които отговарят за други процеси/всички останали без храносмилането/. Така страда имунната ни система, намалява енергията ни за движение, отслабва паметта, бавно се възстановяваме от травми, защото всички тези процеси се катализират от ензими, а ние сме ги заели с храносмилането! Това е така, защото тялото ни има способността да си изработва от едни, налични в момента ензими,, други, необходими за нуждите за момента на тялото. А тялото винаги поставя на първо място храносмилането! Защото би трябвало храносмилането да доставя храна и енергия на мозъка и всички органи, за да могат те да си вършат добре работата. Лошото храносмилане води до изчерпване на ензимния запас и до лошо усвояване на хранителните вещества, клетките гладуват, генерира се стрес, натрупват се токсини и всичко това все повече се задълбочава. Нeсмлените хранителни остатъци са източник на вторични процеси като гниене и предпоставка за развитие на лошите /болестотворни бактерии/. Това води до лош дъх, до лош сън, до отслабване на имунитета и редица хронични болести.

Внасянето на ензими с храната в големи количества обръща процесите в наша полза. Храносмилането се подобрява, отделянето на токсини - също. Имунната система укрепва, от 7 до 13 пъти се увеличават в кръвта ни имунокомпетентните клетки/фагоцити и Т-лимфоцити/, а когато те са активни, изяждат и обезвреждат всички ракови клетки, бактерии и вируси. Освен това органите черен дроб, бъбреци, панкреас и други, се хранят пълноценно и не са така натоварени, което им дава възможност да се възстановят и излекуват. Алкохолът и лекарствата инхибират/подтискат, задържат/ действието на ензимите, а минералите и витамините ги активират. Освен това на тях им трябва алкална среда, за да действат, а тя се поддържа от полезната микрофлора на червата/бифидус и ацидофилус комплексите/.
Сега за разликата между растителни и животински ензими: животинските миришат и не могат да се ръсят на храната/което е важно за хора с проблемна жлъчка и автоимунни заболявания/., трябва им киселинност, нехарактерна за нашия храносмилателен тракт/слаба активност в червата ни/, днес животните се хранят с хормони и приемат антибиотици, изпадат под стрес пред смъртта и отделят токсини в тялото си, които преминават и в добитите от тях ензими. Растителните ензими са по-добри, поръсени върху храната, те започват да я обработват още преди да я поемем и облекчават много храносмилателният процес! А растетилните ензими на АкваСорс - най-добри. Казвам защо: защото това, което дава огромна мощ на ензимите са минералите /понякога по два на ензим/, а ензимите на АкваСорс имат водорасли АФА, които са най-добрият източник на минерали в органично състояние в природата. Освен това на ензимите им трябва алкална среда, за да работят ефективно, а най-добрата алкална храна на света са водораслите на АкваСорс! БИНГО!
Още нещо: полезните бактерии, живеещи в червата, също произвеждат ензими и витамини, които ползваме наготово, но само в алкална среда, и пак стигаме до водораслите АФА...Решете сами кое е най-важно за вас!

Ензимологията като наука тепърва ще процъфтява, но нали знаете, че между сухото гори и суровото. Внимавайте от коя компания купувате ензими и добавки! АкваСорс предлага растителни ензими за всички видове храни - протеини, мазнини и въглехидрати, млечна захар и млечни протеини. Освен това допълнително са обогатени с комплекс протеолитични ензими/бромелаин-от ананас/ и папаин/от папая/. Те предотвратяват гниенето на белтъците в храносмилателния тракт и ни предпазват от рак и много други страшни болести, предизвикани от липса на ензими, разграждащи протеините/ в храната ни днес има предимно протеини/. Ензимите се нуждаят от минерали в органична форма за пълноценната си непрекъната работа, най-богати на това са водораслите АФА и затова в ензимите на АкваСорс има водорасли АФА.

Дано съм ви била полезна - опитах се по-простичко и нагледно да ви предам това, което съм прочела в доста медицински книги и учебници. Желая ви прекрасен ден и много усмивки!

                                                                                     С уважение Петя Тонкова - микробиолог